Potrzebujesz:
mięso:
2 piersi z kurczaka
2 łyżki oleju
1/2 słoiczka kaparów
200ml śmietany 30%
200 ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina
warzywa:
2 marchewki
1 por
Rozgrzać olej na patelni, piersi kurczaka podsmażyć na patelni na złoty kolor.
Kapary odlać, wrzucić na patelnie, dodać wino, dusić kilka minut, zdjąć piersi z patelni, dodać śmietanę,sos zredukować.
Marchewkę i por pokroić w słupki.
Marchewkę i por pokroić w słupki.
Na drugiej patelni roztopić masło, wrzucić marchewkę, smażyć
3 minuty.
Wrzucić por na patelnie smażyć jeszcze 2 minuty.
3 minuty.
Wrzucić por na patelnie smażyć jeszcze 2 minuty.
Mięso i warzywa wyłożyć na talerz, polać sosem, podawać z ryżem.
nie takie znowu zwariowane, ale zdecydowanie pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję,zapraszam do dalszego śledzenia bloga, dopiero się rozkręcam:)
OdpowiedzUsuń