poniedziałek, 2 września 2013

Pierś z kurczaka w sosie kaparowo - śmietanowym




Potrzebujesz:

mięso:

2 piersi z kurczaka
2 łyżki oleju
1/2 słoiczka kaparów
200ml śmietany 30%
200 ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina

warzywa:

2 marchewki
1 por
30g masła







Rozgrzać olej na patelni, piersi kurczaka podsmażyć na patelni na złoty kolor.
Kapary odlać, wrzucić na patelnie, dodać wino, dusić kilka minut, zdjąć piersi z patelni, dodać śmietanę,sos zredukować.
Marchewkę i por pokroić w słupki.
Na drugiej patelni roztopić masło, wrzucić marchewkę, smażyć 
3 minuty. 
Wrzucić por na patelnie smażyć jeszcze 2 minuty.
Mięso i warzywa wyłożyć na talerz, polać sosem, podawać z ryżem.





2 komentarze:

  1. nie takie znowu zwariowane, ale zdecydowanie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję,zapraszam do dalszego śledzenia bloga, dopiero się rozkręcam:)

    OdpowiedzUsuń