My robimy te, których przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane, a smak wyrazisty.
Potrzebujesz:
700g schabu bez kości
1/2 opakowania ziół prowansalskich
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
2 litry bulionu mięsnego lub warzywnego
Mięso natrzyj przyprawami oraz czosnkiem, możesz użyć innych ulubionych ziół.
Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Zagotuj bulion w garnku, wrzuć do bulionu mięso, gotuj 15 minut.
Wyłącz palnik zostaw tak mięso w bulionie na 10 minut.
Włącz ponownie palnik gotuj jeszcze 10 - 15 minut.
Wyjmij z bulionu wystudź. Gotowe.
Masz rację. Domowej roboty mięsa i wędliny górują nad tymi ze wszystkich półek sklepowych. Smakowicie wygląda Twój schab.
OdpowiedzUsuń