wtorek, 19 listopada 2013

Schab w ziołach

             Domowe wędliny są pyszne i nie zawierają takich ilości chemicznych dodatków jak te sklepowe.
My robimy te, których przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane, a smak wyrazisty.

Potrzebujesz:

700g schabu bez kości
1/2 opakowania ziół prowansalskich
sól 
pieprz
1 ząbek czosnku
2 litry bulionu mięsnego lub warzywnego







      Czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
Mięso natrzyj przyprawami oraz czosnkiem, możesz użyć innych ulubionych ziół.
Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Zagotuj bulion w garnku, wrzuć do bulionu mięso, gotuj 15 minut.
Wyłącz palnik zostaw tak mięso w bulionie na 10 minut.
Włącz ponownie palnik gotuj jeszcze 10 - 15 minut. 
Wyjmij z bulionu wystudź. Gotowe.





1 komentarz:

  1. Masz rację. Domowej roboty mięsa i wędliny górują nad tymi ze wszystkich półek sklepowych. Smakowicie wygląda Twój schab.

    OdpowiedzUsuń