poniedziałek, 6 stycznia 2014

Pasta z suszonych pomidorów i sera camembert

              Świetna na imprezę noworoczną, przygotowanie zabiera 15 minut można ją podać jako przystawkę, nadaję się również na śniadanie jeśli znudziły Ci się "sklepowe" serki i pasty.

Potrzebujesz:

1/2 słoika około 150g pomidorów suszonych
1 mała cebulka
2 opakowania około 240g sera camembert
1 opakowanie około 130g białego serka 
1/2 łyżeczki kminku


      Cebulkę pokrój w drobniutką kostkę,pomidory odcedź z oliwy.
Do blendera włóż pomidory, sery i kminek. 
Zmiksuj na gładką masę dodaj cebulkę i wymieszaj.
Przełóż do miseczki i włóż do lodówki na pół godziny. Gotowe!


 
 
Dołączam przepis do akcji w kategorii pomarańczowy.


ŚWIĄTECZNA TĘCZA SMAKÓW 3

3 komentarze:

  1. zapraszam do teczy smaków 3 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam domowe smarowidła. świetna odmiana dla 'zwykłych' kanapek :)

    OdpowiedzUsuń