Uwielbiam je! Hiszpanie jedzą je jako tapas, a ja jak tylko nadarzy się okazja, jako przekąskę, danie główne, obiad kolację i tak na okrągło.
Potrzebujesz:
1/2 kg papryczek pimentos de Padrón
2 łyżki soli morskiej gruboziarnistej
oliwa z oliwek do smażenia
Oliwę rozgrzej na patelni, wrzuć papryczki, posyp 1/2 soli.
Podsmaż z każdej strony, tak żeby skórka się przysmażyła około 3 minut.
Przełóż do miseczki, posyp pozostałą solą i gotowe!
Zawsze bardzo chciałam spróbować to danie, ale nigdzie nie mogłam kupić takich papryczek. Gdzie je kupiłaś?:) Dziękuję za dodanie przepisu do mojej akcji, Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńBędę bardzo wdzięczna za wstawienie banerka akcji pod przepisem, a nie w pasku bocznym. Jeżeli będziesz miała z tym problem, proszę skontaktuj się ze mną przez stronę akcji, postaram się pomóc. Pozdrawiam:)
UsuńZrobione:)Pozdrawiam
UsuńDwukrotnie udało mi sie je kupić w Piotrze i Pawle, ostatnio wraz z rodziną przyjeżdżają do mnie z Włoch :)
Usuń